Michaela Hennig

Michaela Hennig är filmare, regissör, skådespelerska och även kundaliniyogalärare. Hon har arbetat med filmproduktion, teater och utbildning under hela sitt yrkesliv.

 

Sedan år 2005 driver hon filmproduktionsbolaget Hennig & Illustra film tillsammans med sin man Rex Brådhe. Paret har regisserat och producerat en rad dokumentärfilmer och televiserade teaterföreställningar för Sveriges Television. De har också varit initiativtagare till tjänsten Bokmyran för grundskolan och webb-tv-kanalen Litteraturkanalen.se.

 

Idag varvar Michaela sin tid med att skriva, producera film, arbeta med utbildning och utveckla tjänster för företag, organisationer och skola.


Hennes passioner är kalla bad, flamenco, läsning och lära sig nya saker.

 

I boken Bli ditt skarpaste jag – i digitala möten, framför kameran och på jobbet, har hon samlat kunskap och erfarenheter inom film, teater och utbildning, som är värda att ta del för alla som arbetar hemifrån, på kontor eller på annan plats.

 


 

Michaelas boktips

Klicka på omslagen för att se bokprat på Litteraturkanalen.se!

roman

En gentleman i Moskva
av Amor Towles


"I juni 1922 eskorteras greve Alexander Rostov från en rättegångssal i Moskva till det fashionabla Hotell Metropol - beläget mittemot Kreml - där han under flera år bott i en lyxsvit. Han har stått åtalad för en dikt han skrivit och med nöd och näppe undgått dödsstraff; istället döms han till husarrest på obestämd tid och tvingas flytta till ett litet vindsrum på hotellet. Medan Sovjetunionen genomgår decennier av våldsamma omvälvningar försöker Rostov skapa en ny mening och ett annat slags rikedom i sitt liv. Han lär i berättelsens början känna Nina, en nioårig flicka, som blir hans ledsagare in i hotellets sällsamma värld."

Storslagen läsning!/

Michaela


BIOGRAFI

Riki Tiki Tavi
av rikard wolff


"Skådespelaren och artisten Rikard Wolff debuterar med en självbiografisk berättelse om nu och då, om platser, händelser och möten som varit avgörande i livet. Från uppväxten i Gubbängens radhuslängor, över tonåren i Karlstad och livet på teaterskolan i Skara. Från de omvälvande åren i åttiotalets Stockholm till idag. Här möter vi familjen Wolff, vänner, kollegor och kärlekar och inte minst Rikard Wolff själv - sidor som vi inte tidigare har sett, berättelser som vi inte tidigare har hört."


En biografi som stannar kvar!/MichaelaHÄLSA/VETENSKAP

stilllhetens styrka
av Daniel Goleman &
Richard j. Davidson


"Ett standardverk inför en ny, vetenskapligt belagd meditationsvåg! Daniel Goleman, som lanserade begreppet emotionell intelligens, har tillsammans med Richard J Davidson skrivit en fascinerande bok om forskning på meditation och hur den faktiskt förändrar våra liv.
Författarna har själva mediterat under hela sina vuxna liv, men i den här boken redogör de för kvalificerad forskning och vad vi faktiskt vet om de effekter som meditation och mindfulness har på utövarna."


En bok för alla som är intresserade av att få veta något mer om meditation och dess effekter!/Michaela

PSYKOLOGI/VETENSKAP

Deep work

av Cal Newport"Konsten att djupjobba är en superkraft i vår alltmer konkurrensutsatta ekonomi. Deep work : Hur du finner fokus och djupjobbar i en distraherande värld är en blandning av kulturkritik och enkla praktiska råd för den som söker vägledning i en fragmentiserad och distraherande värld. Här ges verktygen för att återigen kunna gå på djupet och en grundkurs i den produktiva minimalism som Newport blivit den mest kände förespråkaren för."


En bok som ger insikter! /Michaela


speak only with good purpose


Epictetus